IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Струват ли си късите продажби?

Ново изследване предполага, че много хедж фондове и количествени анализатори си губят времето и парите

17:07 | 01.12.19 г. 7
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: gettyimages</em></p>

Снимка: gettyimages

Последна актуализация: 10:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 2 rate down comment 3
michaelis18
преди 4 години
https://stockcharts.com/h-sc/***?s=%24NYMO&p=D&yr=1&mn=6&dy=0&id=p56190072374https://stockcharts.com/h-sc/***?s=%24NYSI&p=D&yr=2&mn=6&dy=0&id=p62468135461https://stockcharts.com/h-sc/***?s=$BPSPX&p=D&yr=1&mn=6&dy=0&id=p18620610922https://stockcharts.com/h-sc/***?s=$SPXA50R&p=D&yr=1&mn=6&dy=0&id=p72027384449то има ли мое да се каже нещо друго, кат ги гледа човек горе тия раоти .... освен че статията нема смисъл друго не виждам .... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 4 rate down comment 3
michaelis18
преди 4 години
Струват ли си късите продажби?Ново изследване предполага, че много хедж фондове и количествени анализатори си губят времето и парите-----------------------------------------------------е не съм ни хедж фонд ни аналлизатор ама и аз се причислявам към тях, що па да не си ги губим ?! ама да видиме, че те пилците се броят на есен ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 3
SS-23
преди 4 години
Замислял ли се е някой, каква би била реалната икономика, ако нямаше (беше забранено) "къси продажби" и за да "продадеш", трябваше първо да си "купил" физически!----Допълнение: Не само че за да продадеш, трябва първо да си купил (което си е естествено и логично), но в същото време насреща трябва да има някой, който да иска да купи и само тогава ще можеш да продадеш.Въобще БЕЗ "къси продажби", т.е. без възможността да продаваш, без да си купил, светът щеше да е коренно различен!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 9 rate down comment 5
SS-23
преди 4 години
какво мислиш за опциите, фючърсите и другите инструменти.---Тотална финансова еквилибристика. С две думи - шменти-капели!И това е истината и знам, че го знаеш. "продаваш" нещо, което никога не си купувал. Това е все едно да "повърнеш" без да си ял или изобщо да си погълал нещо. Възможно ли е в Природата!Всички знаете, че 80% от цялата световна "капитализация" е БАЛОН, гигантски, галактически и, че дефакто нищо не струва толкова, за колкото се продава!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 12 rate down comment 7
julian12
преди 4 години
Каквото и 90% от тролчетат тук. Сеят тъпотии
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 15 rate down comment 12
SS-23
преди 4 години
Най-голямата измама и най-голямото физическо изкривяване на Цената идва точно от "късите продажби". Те просто НЕ са природно естествени, защото за да "продадеш" ти първо трябва си купил Вещта, да даържиш в ръцете си и тогама да я продадеш. А тук имаме продавен не на вещта, а един вид на вероятността, че тя ще поевтинее. При това късата продаба е с рамо, т.е. "на кредит", което още повече изкривява до неузнаваемост не само конкретната Цена, но и целият пазар. Замислял ли се е някой, каква би била реалната икономика, ако нямаше (беше забранено) "къси продажби" и за да "продадеш", трябваше първо да си "купил" физически!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още